Olemme iloisina huomanneet, että pk-yritysten hallitustyöskentely herättää yhä enemmän kiinnostusta – ainakin, jos vedämme johtopäätöksiä koko ajan kasvavasta jäsenhakemusten määrästä. Yhdistyksemme jäsenmäärä onkin liki kaksinkertaistunut muutaman viime vuoden aikana, ja sama ilmiö on tuttu myös sisaryhdistyksissämme muualla Suomessa.

Toivotamme jäseniksemme lämpimästi tervetulleiksi kokeneita hallitusosaajia, jotka ovat itse hallitustyöskentelyn lisäksi kiinnostuneita myös pk-kentän hallitustyöskentelyn kehittämisestä ja tunnettuuden lisäämisestä, eli yhdistyksemme toiminnasta. Lisäksi ylläpidämme hallitusosaajapankkia, jonka kokeneita hallitusammattilaisia käytämme välitystoimeksiannoissamme.

Kokemus on osoittanut, että tämä toimintamallimme vaatii hieman selvennystä, ja jäsenvalintamme avaamista.

Välitystoimeksiannoista ja hallituspaikoista. Välitystoimintamme lähtökohtana ovat aina asiakasyrityksen tarpeet: etsimme sellaisia ehdokkaita, joiden osaamisprofiili vastaa sitä, mitä asiakkaamme tarvitsee. Aloitamme käymällä läpi jäsenemme, sen jälkeen katsomme halllitusosaajapankkiimme, ja mikäli tarpeen, laajennamme hakua muihin verkostoihimme, tehden yhteistyötä myös sisaryhdistystemme kanssa. Jäsenyys yhdistyksessä tai hallitusosaajapankissamme ei siis ole edellytys hallitusjäsenehdokkuudelle – eikä tae siitä.

Jäsenyydestä ja hallitusosaajapankista. Minimivaatimus yhdistyksemme ja hallitusosaajapankin jäsenille on HHJ-tutkinto sekä hallituskokemus. Näiden lisäksi haastattelemme kaikki hakijat, jotta saamme käsityksen nimenomaan hallitustyössä vaadittavasta osaamisesta, joka ei aina CV:stä selviä. Samalla keskustelemme siitä, onko hakija kiinnostunut yhdistyksen jäsenyydestä, vai ensisijaisesti uusista hallituspaikoista. Jälkimmäisessä tapauksessa hyväksymme pätevät hakijat hallitusosaajapankkiin.

Jos hakija on kiinnostunut nimenomaan yhdistyksen jäsenyydestä, tulee hänen olla valmis osallistumaan yhdistyksemme toimintaan. Sen vuoksi pyrimme haastattelussa arvioimaan hakijan osaamista ja kiinnostusta yhdistyksemme tarpeiden näkökulmasta. Jäsenvalintapäätöksemme perustuvat tähän arvioon.

Jos jokin vielä kummastuttaa, vastaamme mielellämme kysymyksiin yhdistyksemme toiminnasta. Ota yhteyttä!